KonsumentKredit
menu_left Konsumentlånet menu_sep Låneansökan menu_sep Låneförsäkring menu_sep Lånevillkor menu_sep Frågor & svar menu_sep Kontakta oss menu_sep Om oss menu_sep menu_sep

Låna upp till 300 000 kr!Frågor & svar.

Här har vi svarat på de vanligaste frågorna från våra kunder.

Har du en fråga är det enklast att du mejlar den till vår kundtjänst:
kundtjanst@konsumentkredit.se men du kan även ringa 0923-657 70.

Är du redan kund och har du någon fråga på din avi kan du också mejla till avi@konsumentkredit.se men du kan även ringa 0923-657 60.

Vad kan jag låna till?

Det är valfritt. Du kan till exempel lösa andra och dyrare smålån, finansiera ett båt- eller bilköp, en husrenovering eller heminredning.

Hur mycket kan jag låna?

Lägst 10 000 kr, högst 400 000 kr.

När får jag mina pengar?

Efter att vi fått ett undertecknat skuldebrev i retur från dig har du normalt pengarna inom tre bankdagar.

Hur får jag mina pengar?

De förs över till det bankkonto du anger i din ansökan.

Vad är annuitetslån?

Det finns lån med rak amortering och det finns annuitetslån. KonsumentKredit erbjuder annuitetslån. Det innebär att du betalar ett lika stort belopp varje månad. Beloppet täcker både amortering och ränta på restskuld, så att lånet är återbetalat vid kredittidens slut. 

Vad är fördelen med amorteringsfritt?

Amorteringsfritt innebär att du under en förutbestämd period endast betalar ränta och ingen amortering. Det gör i sin tur att månadskostnaden blir betydligt lägre. KonsumentKredit erbjuder 1 års amorteringsfrihet, oberoende av lånebelopp.

Hur lång återbetalningstid
kan jag få?

Upp till 15 år.

Är räntan fast eller rörlig?

Rörlig.

Vad gör jag när lånet är beviljat?

Se följande instruktion.

Vad är fördelen med en Låneförsäkring?

Det är ett sätt att försäkra dina återbetalningar. Vid sjukdom, hel arbetsoförmåga eller arbetslöshet täcker vår Låneförsäkring din månadskostnad för lånet. Skyddet för arbetslöshet gäller inte dig som är egenföretagare. Högsta ersättning är 15 000 kr/mån i 12 månader. I händelse av dödsfall betalar försäkringen hela din återstående skuld, upp till 400 000 kr.

Vad är en medlåntagare?

En person du delar låneansvaret med. Låntagarens och medlåntagarens betalningsansvar är med andra ord solidariskt gentemot KonsumentKredit.

Vad är fördelen med en medlåntagare?

I och med att ni är två som ansöker och ansvarar för återbetalningen av lånet ökar oftast möjligheten att få lånet beviljat.

Vem kan vara medlåntagare?

I första hand maka, make, sambo eller annan familjemedlem. Men även annan person i din närhet kan godtas.

Går det att öka på ett lån jag redan har hos KonsumentKredit?

Ja. Fyll i en låneansökan som vanligt, men ange det belopp som du vill utöka ditt lån med. Du får ut ett skuldebrev med det nya totala lånebeloppet (vi avrundar uppåt till närmaste tusen kronor) som täcker din aktuella restskuld och det lånebehov du har idag. Vi löser då ditt nuvarande lån och betalar ut mellanskillnaden till dig. Exempel: Du har 60 000 kr i skuld till oss, men behöver ytterligare 30 000 kr. Fyll då i en ansökan om ett lån på 30 000 kr.

Kan jag lösa mitt lån när jag vill?

Ja. Du kan lösa resterande restskuld via så kallad förtidsinlösen. Det kostar inget extra. Du kan även extraamortera på ditt lån när du vill.

Vilka övriga avgifter gäller?

Uppläggningsavgift 429 kr
Aviavgift 30 kr/avi

Se även våra sidor om Blancolån/Privatlån, Amorteringsfritt lån, Samla smålånTelefonlån, Individuell räntesättning

Är du redan kund hos oss?

Inte kund än?