KonsumentKredit
menu_left Konsumentlånet menu_sep Låneansökan menu_sep Låneförsäkring menu_sep Lånevillkor menu_sep Frågor & svar menu_sep Kontakta oss menu_sep Om oss menu_sep menu_sep
 
Laana-upp-till-350-10.png

Lösa in dina dyra lån - samla lån
ett smart sätt att spara pengar!

Vad innebär det att lösa lån?
Det är vanligt att med tiden samla på sig många smålån med olika räntenivåer och avgifter. Vanliga konsumtionslån och kreditkortsskulder har ofta hög ränta samt avgifter varje månad på respektive lån.

Ett smart sätt att spara pengar är då att samla alla sina lån på en plats för att få ett lån med lägre ränta och färre avgifter! Konsumentlånet har ofta lägre ränta än många andra långivare samt kreditkortsföretagen.

Vad är fördelen med en medlåntagare?
I och med att ni är två som ansöker och gemensamt ansvarar för återbetalningen av lånet ökar oftast möjligheten att få lånet beviljat samt möjligheten att få en lägre ränta. Det spelar ingen roll om de lån ni vill lösa bara är tecknade på den ena av er. 

Vem kan vara medlåntagare?
I första hand maka, make, sambo eller annan familjemedlem. Men även annan person i din närhet kan godtas. 

Går det att öka på ett lån jag redan har hos KonsumentKredit?
Ja. Fyll i en låneansökan som vanligt, men ange det belopp som du vill utöka ditt lån med. Du får ut ett skuldebrev med det nya totala lånebeloppet (vi avrundar uppåt till närmaste tusen kronor) som täcker din aktuella restskuld och det lånebehov du har idag. Vi löser då ditt nuvarande lån hos oss och betalar ut mellanskillnaden till dig. Exempel: Du har 60 000 kr i skuld till oss, men behöver ytterligare 30 000 kr. Fyll då i en ansökan om ett lån på 30 000 kr. 

Hur mycket kan jag låna för att lösa lån?
Du kan låna lägst 10 000 kr och högst 400 000 kr. 

Hur anger jag att jag ska lösa andra lån?
På din ansökan finns en fråga om syfte med lånet. Där kan du välja alternativet "Lösa andra lån".

  • Individuell ränta: 3,95–14,95%
  • Låna upp till 400 000 kronor
  • Låna pengar utan säkerhet
  • Första året amorteringsfritt
  • Pengar inom 3 bankdagar
  • Alltid 14 dagars ångerrätt
  • Valfri bindningstid och kostnadsfri förtidsinlösen och
    extraamortering av ditt lån!
  • Möjlighet att teckna Låneförsäkring för ökad trygghet

Är du redan kund hos oss?

 

Vi tillämpar individuell räntesättning 3,95%–14,95% (räntesatser per 2016-06-30). Effektiv ränta beräknad vid exempelräntan 4,95% vid lånebelopp 150 000 kronor och en återbetalningstid på 10 år är 5,13%. Uppläggningsavgift 429 kr, aviavgift 30 kr/månad. För att ansöka om lån måste du vara minst 20 år, ha en årsinkomst på minst 125 000 kr, haft en inkomst i Sverige i minst 3 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Vid avslag på Konsumentlånet kan alternativt erbjudande(sk Flexlån) komma att ges, varvid ränta om upp till 18,95% kan komma att erbjudas. Vid låneansökan inhämtas kreditupplysning.

Se även våra sidor om Blancolån/Privatlån, Amorteringsfritt lån, Samla smålånTelefonlån, Individuell räntesättning