Samla dina lån för en bättre privatekonomi

Det är inte ovanligt att samla på sig flera smålån med olika räntenivåer och avgifter. Många gör det eftersom möjligheterna till att låna pengar är många. Det går snabbt och smidigt samtidigt som det kanske löser en tillfällig ekonomisk knipa. Problemet är dock att vanliga konsumtionslån och kreditkortsskulder ofta har hög ränta samt avgifter varje månad på respektive lån. Skulderna växer i takt med alla avgifter i högen med räkningar. Det kan ibland vara svårt att faktiskt ha koll på vad den totala kostnaden för alla lån blir.

Men det finns en lösning. Om du samlar dina lån och krediter hos oss behöver du bara hålla koll på en räkning varje månad där alla dina lån är inkluderade. På så vis slipper du stressen av flera räkningar men får också en mycket bättre överblick över ekonomin. Sist men inte minst så sparar du en hel del pengar över tid på att samla dina lån. När du samlar dina lån hos oss slipper du flera avgifter och erhåller oftast en lägre ränta. Lånet blir med andra ord enklare att betala av.

Så här fungerar det.

Så här fungerar det

Ansök om ditt lån

Du ansöker här på webben genom att fylla i uppgifter om dig och ditt lån.

Signera och returnera

Det går enkelt att signera digialt med BankID. Alternativt välja postalt direkt hem till din brevlåda. När du då fått hem skuldebrevet, signerar du det och skickar tillbaka det till oss.

Lånet betalas ut

Vi betalar ut pengarna inom ett par vardagar, till det konto som du har angivit i din ansökan.

Enklare än du tror

Att samla lån och krediter är inte så krångligt som det låter, även om lånen är utspridda hos olika banker. För att samla dina lån behöver du först ansöka om ett nytt lån. Det kan låta märkligt men det är det lånet som ger dig möjlighet att betala av dina andra lån och krediter. Så istället för flera lån från olika banker får du ett samlat lån. Nu har du ett lån vilket innebär sänkta lånekostnader, bättre överblick och en smidigare avbetalningsprocess. Dessutom får du högst troligt minskade räntekostnader med ett samlat lån.

Går det att öka på ett lån jag redan har hos Konsumentkredit?

Ja, det går bra. Fyll i en låneansökan som vanligt, men ange det belopp som du vill utöka ditt lån med. Du får ut ett skuldebrev med det nya totala lånebeloppet (vi avrundar uppåt till närmaste tusen kronor) som täcker din aktuella restskuld och det lånebehov du har idag. Vi löser då ditt nuvarande lån hos oss och betalar ut mellanskillnaden till dig. Exempel: Du har 60 000 kr i skuld till oss, men behöver ytterligare 30 000 kr. Då fyller du i en ansökan om ett lån på 30 000 kr.

Frågor och svar

Vad är fördelen med en medlåntagare?

I och med att ni är två som ansöker och gemensamt ansvarar för återbetalningen av lånet ökar oftast möjligheten att få lånet beviljat. En medlåntagare ökar också chansen till en lägre ränta. Det spelar ingen roll om de lån ni vill lösa bara är tecknade på den ena av er.

Hur mycket kan jag låna för att lösa lån?

Du kan låna lägst 20 000 kr och högst 500 000 kr.

Kan jag samla lån utan att byta bank?

Ja, det kan du. Det kan var bra att samla dina lån på ett ställe.

Kan jag samla lån utan fast inkomst?

För att få ett privatlån beviljat från Konsumentkredit för att samla dina lån behöver du ha fast inkomst men du behöver inte vara fast anställd.

Vem kan vara medlåntagare?

I första hand maka, make, sambo eller annan familjemedlem. Men även annan person i din närhet kan godtas.

Hur anger jag att jag ska lösa andra lån?

På din ansökan finns en fråga om syfte med lånet. Där kan du välja alternativet ”Lösa andra lån”.

Hur fungerar det att samla lån hos Konsumentkredit?

För att samla dina lån behöver du först ansöka om ett nytt lån. Ett lån som ger dig möjlighet att betala av dina andra lån och krediter. Så istället för flera lån från olika banker får du ett samlat lån. Vilket kan innebära sänkta lånekostnader, ge bättre överblick och en smidigare avbetalningsprocess.

 

Låna till det du har behov av. Renovering, kontantinsats eller samla andra krediter och dyrare smålån kanske?

Vi tillämpar individuell räntesättning 5,45% – 14,95% (räntesatser per 2022-02-27). Effektiv ränta beräknad vid exempelräntan 6,95% vid lånebelopp 150 000 kronor och en återbetalningstid på 10 år är 7,18%. Uppläggningsavgift 429 kr, aviavgift 0 kr/månad vid autogiro samt amorteringsfritt första året. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1877 kr (871kr under det amorteringsfria första året) och det sammanlagda beloppet att betala blir 213 225 kr. För att ansöka om lån måste du vara minst 20 år, ha en årsinkomst på minst 180 000 kr, haft en inkomst i Sverige i minst 3 år och inte ha några betalningsanmärkningar. Vid låneansökan inhämtas kreditupplysning.